Vi kommer att byta till en ny hemsida med nytt utseende. Under tiden som detta arbete pågår uppdateras inte informationen på nuvarande hemsida.

Föreningslivet 2017 - SPF Seniorerna Visingsö

Man kan leva ett aktivt liv även när man blivit pensionär. Det vill SPF Seniorerna Visingsö medverka till som en av ca 800 lokala pensionärsföreningar inom SPF Seniorerna, Sverige. Se www.spfseniorerna.se/distrikt/jonkopingdistriktet/foreningslista/visingso 

Föreningen startade 1972 med 40 medlemmar på initiativ av Ingegerd Fristedt och Sven Ekström. I år har man 139 medlemmar. Inför varje halvår kommer man överens om aktivitetsprogrammet. Den 3-e onsdagen i varje månad har man en gemensam lunch på WHK. Varje vecka kan man delta i qigong, stickcafé och boule.

Vårprogrammet är digert. I mars informerade en av medlemmarna, Lars Forsberg, om en av sina favoritsysselsättningar, biodling. Och i juni var det bilrally med SPF i Skärstad/Ölmstad som arrangör och man arrangerade nationaldagsfirandet i hembygdsparken. Sedan har man hunnit med en resa till Läckö slott. Dessutom åker man gärna på utflykt och studiebesök (i april besökte man Axamo flygplats) eller har träffar på ön med olika sorters aktiviteter, t.ex. promenader med historiska mål. Utbudet är stort, kan man säga.

Höstens program innehåller bl.a. en berättelse om Agda – ett kvinnoöde från ”Trådrullatågets tid”, en musikalisk resa om Karl-Oskar och Kristina i Brahekyrkan, demonstration av hjärtstartare, keramikträff, pubkväll, bingo samt julaktiviteter som resa till Sägnernas Hus, julmiddag och luciafirande.

I maj kåserade Alf Svensson, Grännabo och tidigare KD-ledare och EU-parlamentariker, under rubriken "Som jag minns det" inför ett 60-tal SPF-are i Församlingshemmet. I slutet av augusti hade man höstupptakt med ett 70-tal medlemmar i den nya VAIS-stugan. Det serverades korv och kaffe och alla hade bara beundrande och uppskattande ord att säga om den nya föreningslokalen. Se bilder nedan.

Ordf. Birgitta Sjöstrand: ”Vi hoppas att föreningen ska bestå och att fler deltar i våra aktiviteter och att vi kan fortsätta i samma anda. Det är ett sätt att träffa andra människor och att minska ensamheten.”

Hon säger vidare att, ”vi har bra samarbete med hela Jönköpings distriktet, vi får bra information och känner att vi kan vara med och påverka.” 


Delar av vårprogrammet
Alf Svensson hälsas välkommen av Birgitta Sjöstrand
Därefter berättade han på ett vältaligt..
...och humoristiskt sätt om episoder...
 ...ur sitt långa och händelserika politikerliv
Upptaktsmötet inför hösten...
...började med en korv...
 ...och fortsatte med visning av VAIS nya klubbstuga...
...där en av medlemmarna hade lämnat sin huvudbonad (Pigga Produktiva Pensionärer)
Väntar på kaffe i det gröna...
...innan alla tackar varandra för en trevlig stund tillsammans
 

Kontaktuppgifter

Kontakta gärna någon i styrelsen på följande adresser: 

Adress: Visingsö Hembygdsförening, Hamnen, 563 94 Visingsö 
E-post: kontakt@visingsohembygdsforening.com 

Medlemskap

Intresserad att bli medlem? Se information under fliken Om ossFöreningen är medlem i Sveriges Hembygdsförbund